Bulunduğunuz sayfa: ANASAYFA
8 mart Yazdır

Pazertesi / 8 Mart 2010

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Çelikus konuşmasında “Tarihimiz Türk kadınının kahramanlıklarıyla doludur. Bu topraklarda kadın üretimin, bereketin sembolü olmuştur. Dinimiz de kadına dünyada eşi benzeri görülmemiş bir yer vermiştir. Bugün yapıla gelen yanlışlar ise zihinlerdeki eksikliğin ürünüdür” diyerek bütün kadınların dünya kadınlar gününü kutladı.

Mahmut Çelikus, “Kültürümüzde kadın her zaman ön planda yer almış, hayatın içerinde aktif bir rol üstlenmiştir. Osmanlı Devletinin son dönemlerine kadar kadınlar başta Bacıyan-ı Rum olmak üzere çeşitli teşkilatlar kurmuş ve bu teşkilatlarda çeşitli alanlarda yoğun faaliyetlerde bulunmuşlardır. Kadınlar esnaf olmuş, tüccar olmuş, sanatkar olmuş ve pek çok başarıya imza atmıştır. Yeri geldiğinde canını hiçe sayarak savaşan kadın, yeri geldiğinde evinin geçimi için fedakârca ekmeğini taştan çıkarmıştır” dedi.

“Hem eş, hem anne, hem kardeş ve hem de dost olarak bütün kadınlara minnet borçluyuz” diyen Çelikus “Bütün kadınların Dünya kadınlar günü kutlu olsun” dedi.

MAHMUT ÇELİKUS
GENEL BAŞKAN