Bulunduğunuz sayfa: ANASAYFA
abd Yazdır

Esnaf ABD’ye tepkili

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus, ABD’de Temsilciler Meclisinde Ermeni tasarısıyla ilgili kararın geçmesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Çelikus, açıklamasında kararın Türkiye için bir yıkım olmadığını belirterek “Türkiye güçlü ve bağımsız bir ülkedir. Birilerinin oldu demesiyle işler oldubittiye getirilmeyecektir.  Ermenistan’la ilişkilerin ticari ve ekonomik alanda geliştirilmesine çalışmaktadır. Ancak 1915 yılındaki uygulamaların soykırım olduğunu beyan etmek insafsızca ve art niyetli olarak söylenen boş sözlerdir. Tarihi belgeler apaçık göstermektedir ki Osmanlı Devleti hiçbir zaman soykırım yapmamıştır. Buna rağmen tarihi bilgiden yoksun ve Türkiye karşıtlığını kendine iş edinmiş siyasilerin her yıl bunu gündeme getirmesi ve birilerinin de bunları ciddiye alması esef vericidir” dedi.

Mahmut Çelikus, AB ve ABD’yi önyargısız ve mantıklı düşünmeye davet ederek “Çözüm tarihçiler aracılığıyla iki ülke arasında gerçekleşmelidir. Türkiye ve Ermenistan’ın da bu noktada ciddi çalışmaları bulunmaktadır. ABD’nin ise bu süreçten kendisine pay çıkarması, bu gelgitli ve tehditvari yaklaşımı stratejik ortaklığa yakışmaz” şeklinde konuştu. Yahudi lobisinin Türkiye’ye destek vereceği sözlerini de hatırlatan Çelikus, oylama öncesi ve esnasında Türkiye lehine herhangi bir destek verilmediğini ifade ederek Yahudi lobisinin sözünde durmadığına işaret etti.

Türkiye’nin de haklı olduğunda başını dik tutmaktan çekinmemesi gerektiğini söyleyen Çelikus, “Tüm dünya Türkiye’nin potansiyel gücünün farkında. Biz de bunun bilincinde olarak atalarımız yakışır bir tutumla hareket etmeliyiz. Bizim tarihimizde soykırım yoktur. Çünkü bizim dinimiz, medeniyetimiz bir başkasının yok edilmesine asla müsamaha göstermez. Biz yüzyıllarca bu topraklarda her türlü etnik ve dini kimliğe karşı hoşgörüyle yaklaşmış bir milletiz. Bu böyle de devam edecektir” dedi.