Bulunduğunuz sayfa: ANASAYFA
aa Yazdır

ESDER ÇEVRECİ

ESDER Başkanı Mahmut Çelikus ise dernek olarak sadece esnafın haklarını korumadıklarını çevre, sosyal ve kültürel konuları da ele aldıklarını söyledi.

Çelikus, esnaf ve çevre ilişkisini ele alan bu sempozyumun ülkede bir ilk olduğunu ifade etti. Çelikus, projelerini de anlattı. 16 ilde 'çocuk gözüyle esnaf' yarışması düzenlediklerini, bununla toplum hayatında esnaf ve sanatkarın ne kadar önemli olduğunu ortaya koyduklarını belirtti. ESDER Başkanı Çelikus, yine 147 üniversitede sosyal barışın sağlanmasında esnaf ve sanatkarların rolünü anlatan kısa film yarışması düzenlemeyi düşündüklerini aktardı.

Çevre bilincinin oluşması için en etkili ve hızlı kitle iletişim aracının başında esnaf ve sanatkarın geldiğini kaydeden Çelikus, şöyle dedi: "İnsanoğlu, hırslarıyla çevreyi tahrip ediyorlar. Meksika'daki petrol faciası bunun en yakın örneği. Bizim kültürümüzde çevrenin çok önemli bir yeri var. Osmanlı bir su medeniyetidir. Fatih yaş kesen ile baş keseni bir tutuyor. Bunu sadece geçmişimizle övünme değil, günümüzde de hayata geçirmemiz lazım. ESDER olarak bu bilinci yaşatmaya çalışıyoruz. Önce çevremizden başlayarak tüm ülke coğrafyasın yaymayı düşünüyoruz."