Bulunduğunuz sayfa: ANASAYFA
antakya Yazdır

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği ve Çevre ve Orman Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen “Esnaf ve Çevre Sempozyumu” Nevşehir'de gerçekleştirildi. 18-20 Haziran tarihlerindeki sempozyuma Hatay ESDER yöneticileri de katıldı. 18-19-20 Haziran tarihlerinde Diva İbis Termal Otel'de düzenlenen
sempozyuma ESDER şubeleri ve üyeleri, esnaf ve sanatkarlar, çok sayıda bürokrat ve basın mensupları katıldı. Sempozyumun ilk oturumunda Çevre ve Orman Bakanlığı Atık Yönetimi Daire Başkanı Mahir Erdem, Tehlikeli Atıklar Şube Müdürü, Betül Doğru, Çevre ve Orman Uzmanı Oğuzhan Akınç, Kimyager Arzu Nuray “Atık Yönetimi, önemi, sınıflandırması, tehlikeli sanayi atıkları ve Tehlikeli Atık Beyan Sistemi” hakkında bilgi verdiler. Sempozyumun ikinci oturumunda Ambalaj Atıkları Şube Müdürü Emine Aydınoğlu “Geri Kazanılabilir Ambalaj Atıkları”, Özel Atıklar Şube Müdürü Kemal Kurusakız “Özel Atık Kaynakları ve Yönetimi” konularında bir sunum yaptılar. Ardından Maden Atıkları ve Tehlikesiz Atıklar Şube Müdürü Ayhan Şeref “Tehlikesiz ve İnert Atıkların Yönetimi” ve Mühendis Ahmet Varır “Atık Yönetiminde Simbiyoz Yaklaşımı ve Geri Dönüşüm Bilincinin Oluşturulması” hakkında bilgi verdiler. Esder'in öncülüğünde Çevre ve Bakanlığı'nın desteğiyle yapılan bu sempozyuma ESDER İl Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı. Katılımcılara ve katkı sağlayanlara şilt verildi. Sempozyumun ardından hatıra resmi de çekildi. Hatıra resmi çekildiği esnada Hatay Şube Başkanı Fahri Serdar ÖZAL babalar günü dolaysıyla Esnafın Babası diyerek hitap ettiği ESDER genel başkanı Muhmut ÇELİKUS'a bir hediye takdim etti. Ardından Kapadokya gezisi yapıldı ve vedalaşıldı.   "Haberin ayrıntılarını gazetemizde bulabilirsiniz".