KEPENK SPOR - YATAY LOGO.jpg

Kepenk Spor Tanıtım Yazısı

Kepenk Spor, yönetimi ve başkanı ESDER ile aynı olan, gençlik ve spor faaliyetleri için kurulan diğer derneğimizdir.

Mesleki eğitim merkezleri ve meslek liselerinde eğitim görmekte olan, esnaf ve sanatkârımızın dükkânında çıraklık veya kalfalık yapan, girişimciliği seçerek yeni iş kurmuş olan genç esnaflar, yeni ustalar, esnaf ve sanatkârların çocukları ve genç çalışanları ile ülkemizdeki tüm çocuk ve gençlerimizin hayrına çalışmalar yapmak için kurulmuştur.  2016 yılında Esnaf ve Sanatkarlar Derneği genel başkanı Mamut Çelikus ve genel merkez yönetim kurulu üyeleri tarafından gençlik ve spor faaliyetleri yapmak üzere ayrı bir dernek olarak faaliyetlerine başlamıştır. Gençlerin özellikle çırak ve kalfalarımızın çalıştıkları sanayi ortamındaki yetersizlikler, günümüzde artan bağımlılıklar, gençlerin vücut ve akıl sağlığını korumak için spor önemli olduğundan bu yönde çalışmalar yapmaktadır.

Kepenk Spor; futbol turnuvaları, gençlik kampları, ahilik, esnaflık, girişimcilik ve bağımlılık konularında eğitimler, kitap, kariyer, devlet teşvikleri konularında programlar, sporcular, deneyimli örnek esnaflar, ilgili devlet ve sivil toplum kurumlarının temsilcileriyle söyleşiler, paneller, geleneksel sporlar gibi çeşitli proje ve faaliyetler yapmaktadır. Yapılan çalışmalarla yetişmekte olan nesle spor alışkanlığı kazandırmak, spor vesilesiyle kardeşlik ortamı oluşması, bağımlılıklardan uzak kalınması, Ahilik değerleri ile gelecekte güzel esnaf olmaları, yaşlısına saygılı deneyimlerini önemseyen, küçüğünü koruyan, ailesine, dinine, ülkesine faydalı kaliteli insanların yetişmesi için çalışıyoruz. Sadece spor ile sınırlı kalmıyor; kültür, sanat, sinema, dijitalleşme, oyun, gezi, geleneksel el sanatları gibi faaliyetlerle gençlerin ilgisini çekerek gönüllerine girmeye çalışıyoruz. Gençlerimiz ile yaşlı esnaflarımızı buluşturarak, yaşlıların deneyimlerini, tavsiyeleri gençlere; gençlerin yenilikçi fikirleri ve genç bakış açılarını yaşlı esnaflarımıza aktarıyoruz. Gençlerimizin ileride helal kazan, işini en iyi yapan, çevresine duyarlı, hayvanlara zulmetmeyen, ailesine destek olan, dükkânı temiz, yeni teknolojilere hâkim, uluslararası rekabet edebilen iyi birer esnaf ve sanatkâr olmaları veya sanayici, işadamı, akademisyen, memur, asker, yönetici, işçi olarak hangi işi yaparlarsa yapsın güzel insan olmalarını umuyoruz.